10 рецепти за идеалната депресия или как най-бързо да влезеш в ''черната дупка''!



Още от миналия век депресията може да бъде наречена едно своеобразно течение в модата, както и в изкуството. Нима най-добрите творби на човешкия гении не са получени именно чрез меланхоличната форма на духа? Поне при мен е така, когато съм попаднала на дъното на своя трагизъм, сякаш най-силно ме осеня музата и съм способна да пиша/рисувам по всяко време на денонощието. В модата пък нещата не стоят много по-различно, дори звездите експлоатират ''черната дупка'' на депресията, за да привличат медийното внимание (да вземем за пример Бритни Спиърс и нейния депресантски период, в който си обръсна главата, попадна в клиника и имаше сериозни семейни проблеми). Е, за нас простосмъртните нещата не стоят много по-различно. Защо пък да не използваме модерната  фраза ''депресирана съм'', за да оправдаем киселото си настроение вследствие на счупен нокът или проблеми в работата. Да не говорим за типично гимназиялния емо стил и хейтърите, чието лого е ''Мразя живота''. Друго си е да се облечеш отгоре до долу в черно, да се намацаш със стабилно количество черен грим и да наденеш черните очила, розовите тук вече не са на мода! Със сигурност имаш поне една приятелка, която вечно ходи с провесен нос, оплаква се от всичко и почти никога не се усмихва. Ако и ти държиш да се понесеш на гребена на вълната в царството Меланхоландия, то има хиляди причини, които лесно могат да ти донесат мрачно настроение и да ти отровят живота. Ето и някои рецепти, които можем да отнесем към графа ‘’Вредни съвети’’. Те гарантирано ще те отведат по средата на една хубава модерна депресийка:

Бъди максималистка.
Искай от всичко, и то по много! Та нали развитието на човечеството се крепи на това да не сме доволни от това, което имаме и да искаме все повече и повече… Получила си повишение? Ами голяма работа, нали още не си станала директор на отдела? Получила си букет от приятеля си? Пфу, та не можа ли да ти вземе някое диамантено колие или онова сладко сако, което си хареса при последния тигел по магазините? Свалила си три килограма за две седмици? Чудо голямо, нали трябваше да са пет? И в крайна сметка за какво да си радостна, кажи ми?
Интересното е, че от тази препоръка можеш да си докараш една доста симпатична хронична депресия. За целта ти е нужна неугасваща страст към излишните вещи и блага. Продължавай да разглеждаш списанията с поглед тип ''изгубена бoлонка'' и да си повтаряш как заслужаваш да имаш всичко това, но просто живота е несправедлив!

    Търси под вола теле.
За тази точка задължително трябва да си служиш със средставата на параноята! Някой те е погледнал накриво? Ооо, това със сигурност значи, че нещо не ти е наред. Вслушвай се във думите на другите, без да пропускаш абсолютно нищо и се осланяй изцяло на чуждото мнение, много е важно! Тази стратегия е особено ефикасна на любовния фронт. Ако гаджето ти не ти говори от ТРИ минути, то със сигурност веднага трябва да се замислиш дали нещо не е както трябва. Да не говорим за фаталното пропускане на ''Обичам те'' след всеки телефонен разговор, тогава вече трябва да си много притеснена! С тази рецепта със сигурност ще си влошиш живота и то доста сериозно, което мигновено ще задълбочи мрачната ти параноя.


Докарай си стрес на работното място.
Тук положението е доста относително. Някои хора се депресират, когато работят, а при други е обратното. Във всеки случай, ако си търсиш ново поприще, то задължително шефа ти трябва да е доста труден за понасяне индивид, за да може разбира се да ти вгорчи допълнително живота и да продължи порочния кръг от предходните две точки. За предпочитане е да е някоя стара мома с гъсто окосмение около устната кухина и с нереализирани цели в живота. При това положение кофти битовизма ти е в кърпа вързан.






    Пий алкохол.
Отдай се на алкохолно опиянение, сигурния път към дълбоката депресия. Нали знаеш, ''И да паднем, и да бием – пак ще се напием!''. Ако все още искаш да си в графа ''депресантки'', то е време да посегнеш към чашката, ако все още не си. За да постигнеш по-усмъртителен ефект и разбира се желаната дълбока депресия, смесвай концентрата с бира. Сигурно си забелязала, че за притежателите на добро здраве и бистър ум, депресията е доста рядко явление. Да не говорим за феновете на йогата, които въобще цял живот не опитват от плода на меланхолията. Какъв пропуск само!
С помощта на сериозни количества концентрат ще попаднеш в една черна пелена, от която трудно се излиза. За тези, които не знаят, именно концентрата е верен спътник на депресантските настроения. Той води до понижаване на кръвното налягане, влошаване на тонуса, както и доста бързо затъпяване. А и е такава ''хубава'' храна за душата, имайки предвид, че след жестоко напиване винаги ти е едно такова тегаво и кофти, особено ако нямаш спомени какво точно си правила на масата в бара (или под нея).

Пуши като комин.
Това е  сравнително достъпен метод да убиеш нервни клетки и да увредиш кръвоносните съдове на главния мозък, както и да си докараш гастрит, ако предните препоръки не са го постигнали. Така ще си осигуриш незабравими депресивни моменти, както и весели петминутни предприпадачни спазми. Още ''по-полезно'' е да пушиш на гладно, което пък ще ти доведе един или повече симпатични световъртежи.





   
    Не си и помисляй да се наспиш.
Колкото по-малко спиш, толкова по-близо си до желаното меланхолично състояние.  За да улесниш задачата си, пий кафета в късните следобедни часове, така ще си осигуриш дълги и безсънни нощи ( в които разбира се да потъваш в мрачни мисли). Системното недоспиване ще те превърне в същински парцал – и физически, и психически. След като свикнеш да заспиваш след полунощ, мини на следващото депресивно ниво, а именно използването на стимуланти заедно с кафето. Направо супер, а?






     ''Не'' на чистенето.
Направи всичко възможно да се потопиш в пълен хаос – разхвърляй артистично дрехите си, натрупай заплашително количество празни кутии сладолед, пакети от снаксове и т.н. Това със сигурност ще ти донесе безотказна депресия. Да не забравяме и това, че е ''хубаво'' да НЕ пускаш много светлина в дома си. Превръщането му в бърлога подобна на тази на някои герой от любимия ти вампирски сериал, неминуемо ще те докара до мрачни състояния на духа. Всички знаем колко тонизиращо действа слънцето, но нали не искаме това?!



 
      Задълбавай в кофти спомени.
Както казахме, съчетанието между недоспиване и мрачни мисли е ''невероятна'' комбинация. А какво може най-ефикасно да доведе до мрачни мисли от кофти спомените от миналото? За тази цел постоянно си припомняй лошите неща в живота ти като оставяш хубавите на заден план или директно ги игнорираш, за какво са ти?! Още по-добре е да потъваш в тъжни спомени непосредствено преди лягане, това гарантирано ще те вкара в черната дупка и със сигурност и с кран не могат после да те изкарат оттам!

    




    Научи се да си абсолютна хейтърка на самата себе си.
Не зачитай въобще никое от своите постижения досега, а виждай само неуспехите подобно на точка 1). За да затвърдиш материала, например си вземи два номера по-малки дънки от твоите и започни да ги мериш всеки ден и да се косиш защо не можеш да се побереш в тях. Или пък кандидатсвай по обява за работа за генерален директор в някоя фирма, след което ако не те удобрят си лепни етикета ''неудачница'', това гарантирано ще смъкне самочувствието ти до минимум и то само с твой усилия. Брависимо!


   

   
    Зачеркни любовта.
Ето го и гвоздеят на цялата депресантска програма! Ако искаш да постигнеш максимума в своята лично отгледана депресия, то задължително трябва да убедиш себе си, че такова животно няма. Ще си помогнеш като системно си повтаряш какви боклуци са мъжете и че никога няма да намериш подходящия. Нали знаеш как работи Тайната, каквото си мислиш и говориш, това идва към теб. Е, супер, значи продължавай в същата насока и наистина ще завършиш като стара мома с бонус хронични депресивни състояния. Каква добра партия, не мислиш ли?


0 comments:

Post a Comment

 

Instagram

Contact Form

Name

Email *

Message *

Facebook