Холивуд: родината на изкуствената мода!

Здравейте, сигурно се чудите защо подбирам толкова тривиална и привидно повърхностна тема за старт на блога си. Ами много просто, напоследък в ума ми е наболяла темата за прогресивното превръщане на обществото ни в изкуствено такова. Защо ''изкуствено'' мисля,че не е нужно да пояснявам, но все пак : няма как да не забелязвам изливащия се всекидневно фалш в отношенията между хората, силикона, който се прелива от деколтетата на знайни и незнайни девойки, фотошопа, който се превърна в мания както за известните, така и за обикновените хора, дори общуването вече е изкуствено, по-лесно ни е да бъдем директни, когато сме пред монитора на лаптопа, отколкото заставайки очи в очи с човека и т.н. и т.н. Въобще като цяло изкуственото се лее на талази навсякъде около нас, но дали си даваме сметка за това, и по-важното: дали въобще ни вълнува? Всъщност как да не се запалим по ''изкуствената'' мода като именно нея виждаме навсякъде: билборди, клипове, фотосесии, заведения ... кой е виновникът за това, закърнялото съзнание на обществото, публичните личности, които ни показват своите нереални образи подправяни многократно чрез какви ли не програми, за да изглеждат перфектни пред нас или напредъка на технологиите, който направи това възможно? Нямам адектватен отговор на този въпрос, но едно е сигурно: суетата на така наречените ''звезди'', доведе до манията за перфектност, която всъщност се изроди и от своя страна доведе до доста комични образи, които гледаме всеки ден да надничат от страниците на списанията. Къде обаче е ''родината'' на изкуствената мода? Ами къде другаде, ако не в меката на богатите и известните, а именно Холивуд. Пластичните операции са най-видимата крачка, която малко по малко ни тласна към ''силиконовата долина''. А ето и някои от звездите, които първи прибегнаха до скалпела, за да пооправят някои от бъговете в системата на външния си вид:

 Мерилин Монро: легендарна промяна!

Първата красавица, която е започнала да използва услугите на пластичните хирурзи е легендата Мерилин Монро. Благодарение на ринопластиката блондинката е това, което е запечатал фото обектива за поколенията.Преди да изгрее на сцената провинциалистката Норма Джийн, е била с леко широка камбичка, което след операцията се превръща в изваян нос, станал нейна запазена марка.



Скарлен Йохансон: против пластичната хирургия....да, ама не!

Не отдавна очарователната Скарлет е била притежателка на широк нос. След като заиграл скалпела, лицето й краси чаровно носле. Скарлет отрича ринопластиката и твърди, че би се подложила на нещо такова едва, когато се наложи да се бори със следите от старостта. "Да аз вярвам в пластичната хирургия. Аз не искам да изглеждам като стара вещица и не виждам в това нищо забавно!", споделя тя концепциите си за ринопластиката.




Дженифър Анисън: естествена красота ... едва ли!


Джен имала доста голям ''етнически'' нос благодарение на гръцките си корени. Тя твърди, че е против пластичните операции и че е привърженичка на естествената красота. А корекцията на носа си оправдава с това, че била по ''лекарско предпосание''. Доста добро оправдание, не мислите ли?





Бритни Спиърс: пооочти естествена

Пластична операция във възхода на кариерата определено е доста рискован ход. Затова Брит и нейният личен хирург са взели оптимално решение: да направят копие на нейния нос, но с една идея по-малък. Това определено е сложна маневра и затова се е наложило поп принцесата да легне два пъти под скалпела.




Хали Бери: с хирурга под ръка по пътя към Оскарите!

Хали Бери е една от многото симпатични актриси преди да се подложи на ринопластика. Благодарение на вмешателството на хирурга си от хубавица тя се превръща в бляскава красавица. Може би именно заради това тя претърпява възход в кариерата си и стана единствената носителка на Оскар за ролята си на момичето на Джеймс Бонд. Ей на това му се вика с един нос напред!




Уинона Райдър: ''Едуард ножиците'' или ''Уинона скалпела''?


Уинона Райдър претърпява едно леко преобразяване преди да стане звездата във филма ''Едуард ножиците''. Тя оставя леко широчкото си носле в ръцете на хирурга, след което резултатът наистина е много внушителен. Но, разбира се, кой би повярвал, че Уинона се е подложила на ринопластика при толкова естествения й вид. Найс, а?





Анджелина Джоли: почти перфектна 


След ролята си в ''Хакери'' Анжелина Джоли решава да направи още една стъпка към съвършенството като си изтъни носа. До ден днешен феновете на звездата се чудят дали тя се е подлагала на пластични операции, което говори само за това, че хирургът й се е справил отлично и Джоли е запазила естествения си вид. Адмирации за хируга значи.




Джанет Джексън: по стъпките на брат си!

По-малката сестра на легендарния Джако също се е подлагала на ринопластика, но се е усетила навреме преди да има неприятни последици като тези, които сполетяха Джако, който за съжаление вече не е сред живите. Смуглата вече красавица преди е била като едно от многото симпатични негърчета, за което едва ли е била много благодарна на майката Природа. Но сега разликата е видима ...






Жизел Бюнхен: естествена красота на подиума ама друг път!

Красивият топмодел Жизел Бюнхен също е лягала под ножа, както може да се забележи от снимките. Моделката очевидно не е разчитала на естествена красота докато е навлизала в света на модата. Операцията на носа, която си е направила Жизел е малко преди да стъпи на модния подиум. Наистина, едва ли при наличието на този нос, който е имала, някога би станала такава модна икона, каквато е в момента.



Натали Портман: природна хубост с малко хирургическа помощ

Натали Портман, една от най-естествените и красиви звезди от небосвода на Холивуд, също се оказва жертва на пластичната хирургия. Красавицата също като Жизел се е допитала до хирурга си в момента на своята зрялост малко преди да се издигне в кариерата си на актриса и да стане една от най-кoтираните звезди в съвременния шоубизнес. Ех Нат, поне от теб не го очаквах!

0 comments:

Post a Comment

 

Instagram

Contact Form

Name

Email *

Message *

Facebook