Защо жените да не живеят ''по мъжки''?

Правим каквото поискаме, живеем в свят на неограничени възможности, можем да надскочим собствените си граници и общо взето няма да бъдем осъдени за това. Но в някои аспекти все още сме ограничени от  неписани закони, които мъжете са ни наложили от памти века. Един от тези закони е, че ако дадена жена си позволи да живее, без да се съобразява с общоприетите догми, то тя неизменно се превръща в скандална и това я прави център на негативни реакции.

  Голяма част от противниците й дори биха били именно от женски пол. Жени, които на подсъзнателно ниво са повлияни от мъжете и им е насадено, че  не бива да бъдат еманципирани и да живеят според свои собствени правила. Тези представители на нежната половина се страхуват да се откопчат от примката на патриархата, защото според наивната им картина за света  мъжа ръководи парада.

  Скъпи дами, след толкова години, не  ли време да докажем, че можем да бъдем добри управници, политици, икономисти, мениджъри като същевременно водим нормален полов живот, без да е задължително да се обвързваме в оковите на една връзка. Любовта е нещо прекрасно и е в основата на щастието, но ако все още не сме срещнали подходящия, какво лошо има в това да се посветим изцяло на себе си.

 Вместо докато го чакаме да се вкопчваме в обречени връзки, само защото е хубаво да има някой, който да бъде до нас. Защо мъжете да могат да бъдат сами с години, а при нас това се смята за нещо едва ли не нередно? И не, разбира се нека не гледаме крайно феминистично, ние все още сме нежния пол, нека просто хванем юздите на живота си и да станем  жени на бъдещето.

0 comments:

Post a Comment

 

Instagram

Contact Form

Name

Email *

Message *

Facebook